Storitve

Polaganje laminatov in vinila

  • Nudimo Vam kvalitetno in strokovno polaganje laminatov in vinila ter zaključnih letev.
  • Montaža laminatov in vinila se izvaja po dogovoru in po želji stranke.
  • Za vprašanja, ponudbe, cene, itd … nas kontaktirajte po telefonu, e-pošti ali kontaktni obrazec.

Vinilne talne obloge so izjemno trpežne, enostavne za vzdrževanje in imajo zato dolgo življenjsko dobo. Cena vinilnih talnih oblog je odvisna od vrste linoleja (rolo ali laminat), barve, zaščitnih premazov in seveda od izvajalca.
Ko gre za polaganje vinilnih talnih oblog na KLIK SISTEM (LOC) vedno sledite veljavnim standardom za montažo talnih oblog (VOB, Pravilnik o dodeljevanju naročil in pogodbah za gradbene storitve, del C, DIN 18365 v Nemčiji in drugi veljavni nacionalni standardi za dela s talnimi oblogami, splošno sprejeta navodila panoge in najnovejšo tehnologijo). Upoštevajte splošne dobre prakse montaže, ki vključujejo najnovejše tehnične postopke ter sledite navodilom na embalaži.

Priprava

Priprava talne podlage, polaganje laminatov in vinila in sledenje ukrepom za zaščito tal so ključnega pomena za zagotavljanje optimalne ustreznosti in učinka odpornih talnih oblog.

Vsaj 48 ur pred pričetkom polaganja laminatov ali vinila namestite material za polaganje v zaprti embalaži v prostor, v katerem bo kasneje položen, da se material ustrezno aklimatizira.
Vinilne talne obloge so zelo poceni in trpežna rašitev. Vinil lahko kupite v obliki laminata ali roloja, linolej pa je nekoliko dražji, vendar je iz naravnih materialov. Polaganje vinila lahko izvedete plavajoče ali pa ga lepite na podlago.

Načini

Način polaganja vinila v roli zavisi od izbranega izdelka in tudi od velikosti sobe. Obstajajo trije glavni načini polaganja:

– Brez lepljenja – preprosto položite svoja vinilna tla na podlago. Nato razvijte rolo in obrežite tla na velikost sobe. To metodo priporočamo za majhne površine, manjše od 12m².

– Napol ohlapno polaganje – vinilno oblogo v roli z dvostranskim lepilnim trakom po robovih sobe pritrdite na tla. To metodo priporočamo za srednje površine med 12 in 25 m².

– Z lepljenjem – z uporabo lepila na vodni osnovi. Ta način priporočamo za velike površine nad 25 m².

Dodatne informacije lahko tudi dobite — tukaj, preberi več